15/01/2017: MTB parcours Heusden-Zolder

Op zondag 15 januari heb ik nog eens de tijd gevonden om een langere duurtraining te doen. Goed ingepakt was ik vertrokken voor een rit van een uurtje of 3. Al na de eerste meters voelde ik dat de trainingen op de rollen zen vruchten beginnen af te werpen. Zonder veel moeite kwamen er snelheden van 30 a 35 km/u op het schermpje van mijn Garmin. Na een korte stop op de chiro, ging de tocht richting Heusden-Zolder. De bedoeling was om daar het vaste MTB parcours af te leggen en dan met een lusje terug te rijden richting thuis.

Training MTB Zolder

MTB Heusden-Zolder (Groene lus)

Al op de eerste stroken onverhard, was het heel snel duidelijk dat het een “vettig” ritje ging worden. En hoewel het parcours er zwaar bij lag, bleef het tempo toch relatief hoog (voor iemand van mijn niveau alleszins :)). Enkel op de stukken die in de schaduw lagen, was het oppassen. Hier lagen soms diepe sporen die bevroren waren. Dit was dus kwestie van het spoor te volgen of helemaal te vermijden. Gelukkig waren er ook voldoende stukken in het bos die er goed bij lagen, zodat er ook af en toe eens even getemporiseerd kon worden.

Na de lus afgewerkt te hebben, ben ik terug gereden via het kanaal tot in Kuringen. Langs het kanaal ben ik letterlijk 1 fietser tegen gekomen en een paar wandelaars. Een redelijk contrast met de lente- en zomermaanden. In Kuringen dan terug koers gezet richting Sint-Truiden. Het werd ook snel duidelijk waarom ik na het vertrek zo vlot + 30 km/u haalde. Nu had ik tegenwind en was het moeite doen om nog aan  25 km/u te komen. Het vatje begon stilletjes af te geraken en ook mijn voeten waren ondertussen bijna bevroren, dus ik was blij toen ik thuis aankwam.

Kortom goede training!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *