22/01/2017 Eerste 100 km rit van het jaar!

Net zoals de afgelopen week, was het vandaag opnieuw schitterend weer. Stralend blauwe hemel met een fijn winterzonnetje. Ideaal dus om de koersfiets nog eens van de rollen te halen en voor de eerste keer dit jaar op de baan te gaan rijden.

Hoewel het vrij fris was, stond er een rustige duurtraining van 4 uur op de planning. In functie van de 1000 km is het belangrijk om veel kilometers te maken. Dit om te zorgen dat ik het tegen eind mei gewoon ben om lang op de fiets te zitten. Als de basisconditie in orde is, zal ik meer interval- en weerstandstrainingen inlassen om nog een beetje sterker te worden.

Route

Ik ben vertrokken richting Metseren, Duras en zo richting Zoutleeuw. In Drieslinter heb ik dan vervolgens het fietspad richting Halen genomen. Dit is een fietspad dat is aangelegd op een oude spoorbedding. Het is dus één rechte lijn tussen Tienen en Halen. Een aanrader om eens met de fiets te doen, want het gaat overal door de weilanden en natuur.

In Halen ben ik dan richting het Schulens meer gefietst, waar het natuurlijk ook altijd prachtig is. Normaal stop ik hier nog al eens voor een koffietje maar dat paste vandaag niet in de planning. In Schulen heb ik dan een tiental minuten moeten wachten aan de gesloten spooroverweg. Van de gelegenheid heb ik dan maar gebruik gemaakt om iets te eten en te drinken. Daarna binnendoor van Lummen richting Paal en dan in Beringen het jaagpad langs het kanaal genomen richting Hasselt. Ik ben normaal gezien niet zo ne kanaalfietser. Maar voor een rustige duurtraining zijn die lange stukken rechtdoor wel goed, om in uw ritme te komen en terwijl uw hartslag onder controle te houden.

In Godsheide ben ik dan richting Rapertingen gereden. Het beste was er toen toch al vanaf, wat op zich wel logisch is, sinds het meerdere maanden geleden is dat ik nog meer dan 3 uur op de fiets zat. Van Rapertingen naar Wimmertingen, Alken en terug richting de thuisbasis. In Zepperen nam mijn autistisch kantje even de bovenhand. Als ik de kortste weg naar huis nam, ging ik net onder de 100 km en 4 uur uitkomen, dus hebben we nog maar een klein blokje om gemaakt 🙂

Thuis aangekomen was een warm badje heel welkom. De grenzen zijn weer een klein beetje verlegd en volgende week zal het opnieuw een beetje beter gaan. Moe maar voldaan kan ik concluderen dat alles op schema zit voor hemelvaart!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *