4 & 5/02/2017: Train like a flandrien

Na dinsdag- en donderdagavond op de rollen te trainen, was het dit weekend opnieuw tijd om naar buiten te trekken. Hoewel je op rollen heel doelgericht kan trainen, blijft het uiteindelijk toch saai. Een serie of film, kan de tijd een beetje sneller laten gaan, maar er blijft toch niets als “the real deal”. Omdat we tijdens de 1000 km, vier dagen na elkaar zullen rijden, is het ook belangrijk dat ik dit ook in mijn training integreer. Daarom stonden er dit weekend twee kortere ritjes op het programma.

Zaterdag 4/02

De weerman had voorspeld dat het zaterdagvoormiddag ging droog blijven.  Als jullie trouwens betrouwbare weerberichten voor Limburg zoeken, kan ik zeker Ruben Weytjens aanraden. Hij zit er meestal boenk op met zijn voorspellingen :). Daarom ben ik zaterdag ochtend toch maar opgestaan, hoewel het lekker warme bed ook nog aanlokkelijk was. Na het onbijt ben ik dan vertrokken richting Kerkom. Hierna ging het naar Muizen, Buvingen, Mielen-boven-Aalst en Engelmanshoven. Ik had al vrij snel door dat het geen topdag was. Elastieken benen, een paar nijdige heuvels en wind op kop in de open velden, zijn niet de ideale combinatie.

Ondertussen was het tijd om terug richting thuis te rijden. Ik had namelijk afgesproken dat ik Jolien ging uithalen voor het tweede deel van de rit. Zij zal natuurlijk ook moeten beginnen trainen om haar twee ritten van 125 km tot een goed einde te brengen. Samen hebben we dan nog een lusje bijgemaakt. Via Zepperen richting Berlingen, naar Alken en dan via Kortenbos terug naar huis. Met nog een vijftal kilometer te gaan, begon het toch stilletjes te druppelen. We hebben dan toch maar een klein beetje het tempo verhoogd. Dat was juist op tijd zo bleek. Nog geen twee minuten na onze thuiskomst begon het harder te regenen. Kortom niet het mooiste ritje, maar toch een goede training!

 

 

 

Zondag 5/02

Na de korte training van zaterdag, was ik benieuwd naar hoe de benen zouden voelen. En tijdens de eerste pedaaltrappen, voelde ik al dat het vandaag wel snor zat! Dat is natuurlijk ook goed voor de moraal en het tempo lag al direct een stuk hoger dan gisteren. De rit ging eerst richting Borgloon en Tongeren. De mensen uit de buurt kunnen al raden wat dit betekent: berg op :). En het was mijn geluksdag, want behalve berg op, had ik ook nog wind op kop. Kortom flandrien weer: het ideaal recept om eens goed af te zien!

In Tongeren aangekomen ben ik vervolgens richting Bilzen gereden. Het is niet echt van mijn gewoonte maar vandaag heb ik veel langs de steenwegen gereden. Met het natte weer zijn de binnenbaantjes nog al eens goed vettig. Om de fiets een beetje te ontzien, heb ik vandaag maar wat grotere banen genomen. Van Bilzen naar Diepenbeek had ik de wind dan weer in de rug. Dit was het signaal om de grote plateau eens op te gooien, zoals ze zeggen. Met een gemiddelde van een goed stuk boven de 30 km/u, ben ik dan naar Diepenbeek gereden. Vanuit Diepenbeek ging het dan via Wimmertingen en Alken richting thuis. Ondanks de wind en de hellingen zat het gemiddelde toch rond de 28 km/u. Niet slecht om alleen op pad te zijn.

Kortom, weer geen super mooi ritje maar deze kilometers gaan later nog renderen.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *