Spaghetti macaroni dag en koekjesverkoop Chiro Joento

Na vorig weekend hebben we er een drukke periode opzitten in verband met onze acties voor de 1000 km. We hadden natuurlijk op 11 december al onze kartwedstrijden in Karting Eupen gehad. Maar dit was slechts het begin van onze agenda:

Spaghettidag Chiro Joento:

Op zondag 12 februari organiseerde Chiro Joento zijn jaarlijkse spaghetti en macaroni dag. Zoals elk jaar heeft deze activiteit een thema, en dit jaar was dit wielrennen. Dit thema had alles te maken met het feit dat de leidingsploeg beslist had om KKOTK te ondersteunen. Concreet gezien, ging de volledige opbrengst van de desserts naar Kom op tegen Kanker! Waarvoor een hele grote DANKUWEL aan de leiding!

Naast het feit dat de opbrengst van de desserts naar Kom op tegen Kanker ging, was het voor Jolien en mij ook een vuurdoop. Vanaf dit jaar zullen wij de kookploeg van Chiro Joento vervoegen, dus was het voor ons ook de eerste eetdag in de keuken.

Recordeditie

En een vuurdoop was het! Ondanks dat Jo reeds meer dan het dubbel van de chocomousse had voorzien t.o.v. vorig jaar, zaten we na de middagshift al bijna door de voorraad. En ook de pasta’s vertrokken uit de keuken aan een hoog tempo. Dit resulteerde in een ware recordeditie, want voor de eerste keer ooit was alles compleet uitverkocht! En dit zelfs al een uur voor sluitingstijd! Natuurlijk onze welgemeende excuses aan iedereen die geen heerlijke pasta meer heeft kunnen bemachtigen, maar we gaan ons best doen om dit volgend jaar te voorkomen.

Door dit grote succes, kan ik jullie met veel plezier mede delen dat door jullie grote aanwezigheid, we maar liefst € 300 hebben ingezameld met de verkoop van de chocomousse en frisco’s! Deze € 300 is dus integraal naar Kom op tegen Kanker gegaan!

Koekjesverkoop

Op zondag 19 februari volgde dan de tweede actie van de leiding. Ze hadden het schitterende idee om per afdeling koekjes te maken en deze te verkopen voor en na de chiro. Omdat elke afdeling een andere soort koekjes gebakken had, werd het als het ware een competitie tussen de afdelingen. Hoewel het maken van de koekjes, niet bij iedereen even vlot verlopen was, werd dit waar nodig toch zeer creatief opgelost 😉

Ik kan persoonlijk bevestigen dat alle koekjes heel lekker waren (en ook de tweekleurenpudding :)). Dit is ook duidelijk te merken aan de verkoopscijfers! Ik heb zojuist het nieuws gekregen dat de koekjesverkoop maar liefst € 515 heeft opgebracht!!

Dit brengt de totale bijdrage van chiro Joento op een dikke vette € 815!!

Dank u wel!

Zo een schitterend resultaat vraagt natuurlijk om een dikke merci!
Eerst en vooral hartelijk bedankt aan iedereen die is komen eten en/of koekjes heeft gekocht. Bedankt aan Jo om de heerlijke chocomousse te maken, en zelfs namiddag in allerijl nog twee zakken bij te maken! Een dikke merci aan de kookploeg voor het schitterende werk, en de extra reclame voor de desserts! En last but not least, natuurlijk een grote duim en enorm veel dank aan de leiding van Chiro Joento voor de massale inzet en de steun aan Kom op tegen Kanker! Joento is ne chiro om trots op te zijn!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *