Prachtig resultaat voor de Ontbijtmandactie!

Op zondag 19 februari hadden we de tweede actie van onze 1000 km campagne gepland. Na een heleboel brainstorming sessies en een waslijst ideeën, het ene al zotter dan het andere, kwamen we op het idee van de Ontbijtmandactie. Omdat we de ontbijtmanden zouden leveren op de zondag na 14 februari, wilden we dit doen in het thema van valentijn.

Grote respons

Vermits het de eerste keer was, dat we zo een actie organiseerden, was het moeilijk inschatten hoeveel reactie er zou komen. In onze stoutste dromen hoopten we op een honderdtal bestellingen. Zoals verwacht kwamen de inschrijvingen slechts rustig op gang. Hierdoor werden onze verwachtingen een beetje bijgesteld. Maar na een zeer straffe eindsprint, werden er maar liefst 126 ontbijtmanden besteld! Hiermee werden zelfs onze meest optimistische verwachtingen, ruimschoots overtroffen!

Goede voorbereiding is alles

Bestellingen noteren en betalingen controleren is natuurlijk niet zo heel moeilijk. Zorgen dat de juiste bestellingen, op het correcte adres en het afgesproken tijdstip geleverd worden, was iets minder evident. Daarom werd er veel tijd gestoken in een goede voorbereiding. Alle routes werden op voorhand uitgewerkt, zodat iedereen zijn ontbijtmand(en) volgens afspraak zou ontvangen. Onze planning zat vrij goed in elkaar, want we hebben nergens later geleverd dan afgesproken. Onze laatste ontbijtmanden waren rond 10 uur reeds de deur uit!

Dank jullie wel!

Een planning mag dan nog perfect uitgewerkt zijn, alleen zou ik dit natuurlijk nooit kunnen verwezenlijken. Daarom wil ik via deze weg nog een heleboel mensen bedanken:

 • Bedankt aan ons fantastische team van helpers, om jullie zo hard in te zetten en ons bij te staan met raad en daad. Zelfs jullie nachtrust opofferen was niet te veel gevraagd 🙂 Dank u Yelle, Jana, Julie, Nick, Steven, Ria, Marc, Olga, Jos en Jolien!
 • Een dikke merci aan Bakkerij De Eik voor de schitterende samenwerking! Behalve de heerlijke broodjes, hebben jullie ons ook super gesteund door reclame te maken en zelfs bestellingen op te nemen! Bedankt daarvoor!
 • Ook een hele dikke merci aan Geert Evenepoel voor de lekkere appelen en peren!
 • Bedankt Sarah en Danone voor de lekkere Activia’tjes!
 • Looza willen we van harte bedanken voor de Appel-Kers sapjes!
 • Ten slotte willen we natuurlijk ook iedereen bedanken die ons gesteund heeft, door een ontbijtmand te bestellen!

Onze actie in cijfers:

 • 126 bestelde ontbijtmanden
 • 98 manden aan huis geleverd
 • 13 verschillende gemeentes
 • 291 kilometers afgelegd
 • 924 lekkere broodjes van De Eik 
 • 83,16 liter Looza appel-kers sap
 • 12,6 kg beleg
 • 504 chocolaatjes
 • 126 rode roosjes

Tot slot kunnen we meedelen dat onze Ontbijmandactie heeft gezorgd voor een bijdrage aan Kom op tegen Kanker, van maar liefst:

€ 2875,58!!!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *