Geslaagde eerste editie van onze quiz!

Eerste editie

Afgelopen weekend vond de eerste actie van ons werkjaar plaats. Op zaterdag 10 november ontvingen we onze gasten in het D’Erckenteelcentrum in Terkoest voor de eerste editie van onze “Kim & Co Kwist tegen Kanker”.

Tijdens de weken voor de quiz werden al vrije momenten ’s avonds en in de weekends gespendeerd aan vragen bedenken en uitschrijven, antwoordbundels, verbeterbundels, tussenrondes en presentaties maken, en ervoor zorgen dat alles vlot kon verlopen.

39 deelnemende teams

We waren dan ook heel blij met de grote opkomst. We hadden maximaal 40 teams laten inschrijven en anderhalve week op voorhand moesten we al mededelen dat we volzet waren. Door de annulatie van één ploeg, hadden we uiteindelijk maar liefst 39 aanwezige ploegen. Dit was ver boven onze verwachtingen!

Tijdens de quiz werden er 10 rondes en 2 tussenrondes gespeeld. Het was soms zweten en zwoegen maar uiteindelijk kan er maar één ploeg winnen. In dit geval was dit Het Financieel Dienstencentrum met een score van 97 op 124. Ze wonnen met 2 punten marge op Goed Begonnen. Op de derde plaats eindigde The Gorbatsjov Research Committee  met 94 punten. Het zat dus duidelijk heel kort bij elkaar! De drankbeker werd dan weer gewonnen door De Brie met de Bril en de hapjestrofee ging naar Kwizzt’et. Allemaal straffe prestaties!

Mooi resultaat

Natuurlijk, meedoen is belangrijker dan winnen en we hopen vooral ook dat iedereen een gezellige avond gehad heeft. Wij willen nogmaals iedereen van harte te bedanken om er een succes van te maken. Ook een dikke merci aan iedereen die ons is komen helpen zodat alles vlot is kunnen verlopen! En tenslotte hartelijk dank aan Bakkerij De Eik, wijnhandel De Wingerd, Ferdinand Pierlet, Hegge en Brouwerij Alken-Maes voor de leuke prijzen en gemeente Alken voor het gratis ter beschikking stellen van de infrastructuur!

De hoofdreden voor het organiseren van onze quiz, is natuurlijk om geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker. Het exacte bedrag kunnen we nog niet mededelen omdat de rekening van de brouwer nog moet gemaakt worden. Maar als onze berekeningen kloppen, gaan we minstens een bedrag van maar liefst € 2700 kunnen storten op de rekening van Kom op tegen Kanker! We kunnen dan ook niet anders dan vaststellen dat onze weg richting 1000 km 2019 zeer goed begonnen is. Op naar de volgende!

Klik op de foto om alle foto’s te zien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *