Recept voor een succesvol 1000 km traject!

Nu alle acties achter de rug zijn en voldoende trainingskilometers afgemalen werden, benadert ons werkjaar zo stilletjes zijn hoogtepunt. Vanaf donderdagochtend 30 mei begint namelijk de tiende editie van de 1000 km. Dit is de beloning voor de geleverde inspanningen, hoewel er tijdens het hemelvaartweekend ook nog voldoende zweet zal gelaten worden. Op onze facebookpagina zal je de 1000 km van kortbij kunnen volgen voor en achter de schermen. Maar vooraleer het zover is willen we toch nog graag even terugblikken op de weg hiernaartoe.

Na de vorige editie werden er al direct bij de aankomst grote plannen gesmeed. ’s Anderendaags werden maar liefst 8 teams ingeschreven. Dit wou zeggen dat het onze doelstelling was om minstens € 40 000 in te zamelen voor Kom op tegen Kanker. Ik kan nu al verklappen dat we hier glansrijk in geslaagd zijn!

Ons jaar in enkele cijfers:

Omdat we het niet te lang willen maken, ga ik proberen ons jaar samen te vatten in enkele kerncijfers:

 • 8 acties
 • 115 quizvragen en 4485 antwoorden
 • 1380 prachtige kerstskaartjes
 • 659 frisse Cristallekes geschonken
 • 1649 rondjes op het circuit van Fastlane Karting in Bilzen
 • 3169 kraakverse broodjes
 • 211 porties heerlijke spaghetti
 • 1 handmade gitaar door Elinore Guitars
 • 97 cars & 283 hot dogs
 • 59 giften aan Kom op tegen Kanker met ons actienummer
 • 39 sponsors en partners

Dit zijn zeer mooie cijfers, maar de reden waarom we dit allemaal doen is om zoveel mogelijk centen te voorzien voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Op deze manier hopen we een bijdrage te leveren om de overlevingskans te vergroten en de levenskwaliteit van patiënten te verhogen tijdens en na de ziekte. Het allerbelangrijkste is dus het bedrag dat we integraal aan Kom op tegen Kanker kunnen schenken. Daarom zijn we heel fier om mede te delen dat we dit jaar maar liefst € 44 371,62 kunnen storten op de rekening van Kom op tegen Kanker!

Dank u, Merci, Thank you, Danke, Grazie, …

Enkel met onze ploeg hadden we dit natuurlijk nooit kunnen realiseren. Daarom een heel welgemeende dank u wel aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit resultaat. Merci aan al onze sponsors en partners voor de leuke samenwerking, bedankt aan iedereen die een gift heeft gestort aan Kom op tegen Kanker met onze actienummer, dank aan iedereen die ons gesteund heeft bij onze acties en natuurlijke een hele dikke merci aan alle helpers die ervoor gezorgd hebben dat alles tot een goed einde gebracht werd.

Ten slotte willen we graag iedereen van harte welkom heten om een kijkje te komen nemen op de 1000 km en te proeven van de unieke sfeer. Alle praktische info vinden jullie op https://www.1000km.be/alle-praktische-info-van-tot-z

Hopelijk tot dan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *