Koers richting 2022

December is ondertussen al goed gevorderd en in deze donkere dagen kijken we allen uit naar de warme en gezellige kerst- en eindejaarsdagen. Bij Kim & Co Komen Op Tegen Kanker zijn we ondertussen ook voorzichtig in gang geschoten voor 2022. Na twee afgelaste edities om de welbekende reden, hopen we met zen allen dat er tijdens het komende Hemelvaartweekend opnieuw terug net iets meer mogelijk is dan de afgelopen twee jaar.

Onze ambitie is daarbij nog steeds dezelfde als 2 jaar geleden, en dat is met 9 teams aan de start te staan van de 1000 km. Met een benodigd startbedrag van €5500 per team, wil dit zeggen dat wij ons engageren om € 49500 in te zamelen voor Kom Op Tegen Kanker. In 2020 waren we reeds goed op weg om ons doel te halen totdat ons normale leven op zen kop gezet werd. Omwille van het feit dat kanker onderzoek ook cruciaal blijft tijdens een pandemie, werd er reeds een groot deel van ons budget gestort aan KOTK ondanks dat er geen volledige 1000 km plaats vond zoals we die gewoon zijn.

Omdat er op deze moment opnieuw weinig ruimte is om veel te organiseren, willen we jullie laten weten dat het net zoals de afgelopen jaren nog steeds mogelijk is om een gift rechtstreeks aan Kom Op Tegen Kanker te storten, maar met vermelding van ons actie nummer. Op deze manier telt uw gift ook mee voor ons startbedrag en steun je dus zowel fundamenteel kanker onderzoek als onze deelname aan de 1000 km. Twee vliegen in één klap als het ware 🙂

Concreet kan dit door uw gift te storten op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker BE14 7331 9999 9983 met vermelding van “GIFT 170178741”. Indien uw gift €40 of meer bedraagt, krijg je hier ook een fiscaal attest van waardoor je 45% van dit bedrag kan recupereren via uw belastingsaangifte. Indien de gift gestort wordt voor 31 december, krijg je reeds in Maart het fiscaal attest en kan dit mee verwerkt worden in de aangifte van 2022.

Alvast hartelijk bedankt voor jullie steun, en wij wensen jullie allemaal een gezellig en gezond eindejaar!

Prettige Feesten

Vele kleintjes maken een grote

Beste vrienden van Kim & Co Komen op tegen Kanker,

Aangezien wij de voorbije jaren reeds op uw steun mochten rekenen, door een gift te doen of door deel te nemen aan één van onze acties, is Kim & Co Komen op tegen Kanker” (Kim & co KOTK) u wel bekend.

Sedert 2017, toen onze oprichter Kim Nagels solo deelnam aan de “1000 km fietsen voor Kom op tegen Kanker (KOTK”)”  nemen wij jaarlijks als groep Kim & Co KOTK deel aan dit evenement.

Ondertussen zijn wij een groep van 18 mannen en vrouwen, verdeeld over 9 teams, die maar liefst samen 9000 km fietsen voor dit goede doel.

Door giften en door diverse acties te organiseren engageerden wij ons om voor 2020 het inschrijvingsgeld van € 49.500 in te zamelen voor KOTK. Corona heeft daar echter een stokje voor gestoken, zodat het fietsen dit jaar niet kon doorgaan en wij ook vele acties niet konden organiseren. Desondanks hebben wij toch  € 29.500 kunnen schenken aan KOTK.

Ook volgend jaar willen wij “Kom op tegen Kanker” volop blijven steunen door van 13 tot 16 mei 2021 deel te nemen aan de 1000 km fietsen en € 49.500 in te zamelen.

Wij vragen u dan ook, steun alstublieft het wetenschappelijk onderzoek, doe een gift en vergroot de kans op genezing. Artsen en onderzoekers zijn positief en maken zich sterk dat ze op termijn veel kankers zullen klein krijgen, ook de meest complexe. Dat kan enkel als u mee de wetenschappers steunt, zodat ze hun onderzoek onverminderd kunnen voortzetten. Hiervoor zijn nieuwe fondsen dringend nodig.

Denk aan wat u mogelijk maakt, want iedereen met kanker wil blijven leven. Met uw gift helpt u die wens waarmaken voor een familielid, een vriend(in), een buur, een collega,…

Voor giften vanaf € 40 die u dit jaar, in 2020 dus, nog doet geldt uitzonderlijk een fiscaal  voordeel  van 60%.

Vb : een gift van € 50 aan “Kom op tegen Kanker” kost u na fiscale aftrekbaarheid slechts € 20, een gift van € 40 kost  u € 16.

Uw gift kan u rechtstreeks storten aan “Kom op tegen Kanker” op rekening BE14 7331 9999 9983 met vermelding “Gift 170 178 741, dan telt dit bedrag ook mee als inschrijvingsgeld voor de 9 teams van “Kim & Co Komen op tegen Kanker”.

Wij rekenen op jouw steun.

Doen ! Hartelijk dank.

2360 broodjes later…

Top team aan het werk!

Afgelopen zondag was het tijd voor de gevestigde waarde onder onze acties. Het was alweer voor de derde keer dat we op de zondag na Valentijn, ontbijtmanden aan huis leverden. Natuurlijk was dit weer volledig ten voordele van Kom op tegen Kanker.

Stijgende lijn

We kunnen ondertussen zeker spreken van een succesrecept. Tijdens onze eerste editie verkochten we 116 manden, vorig jaar 183 stuks en dit jaar maar liefst 285 ontbijtmanden! Opnieuw werden onze grenzen verlegd en was de uitdaging weer iets groter om alles in goede banen te leiden. Want natuurlijk moesten ook al deze ontbijtmanden mooi ingepakt worden en rond het gewenste uur aan huis geleverd worden.

Klik op de foto om alle foto’s te zien

Vele handen maken licht werken

Om 5u30 begonnen we eraan met veel enthousiasme. Maar toch ook nog een beetje met kleine oogjes om eerlijk te zijn. Maar onze geoliede machine draaide zo goed dat alles reeds ingepakt was rond kwart na 7. Meer dan een uur voor op schema! Toen was het aan onze chauffeurs om ervoor te zorgen dat de manden op het afgesproken tijdstip afgeleverd werden. Op een kleine vertraging omwille van wegenwerken na, verliep ook dit allemaal vlekkeloos.

D.A.N.K.U.

Zonder een heel team van enthousiaste helpers hadden we dit natuurlijk nooit op de wereld gekregen. Daarom een hele dikke merci aan: Yelle, Ria, Julie, Fieke, Paulien, Karolien, Justine, Carine, Danique, Leen, Mia, Olga, Jolien, Marc, Nick, en Luk! Ook een speciaal dankwoord voor Chiro Joento. Dit jaar konden gebruik maken van hun infrastructuur, waardoor we voldoende ruimte hadden om alles in te pakken. Verder natuurlijk ook een welgemeende dankuwel aan iedereen die ervoor gezorgd heeft dat we kwaliteitsvolle producten konden leveren en terwijl toch een mooie marge overhouden voor Kom op tegen Kanker. Bedankt aan:

  • Fabienne voor de handgemaakte pralines
  • Ferdinand Pierlet voor het verse fruit
  • Oyen – Jacobs voor de mooie rozen
  • Bakkerij De Eik voor de kraakverse broodjes
  • Slagerij Vanexel – Brans, Slagerij Jeuris-Piton, Spar Melaer en Het Kippetje voor het heerlijke beleg
  • Crèmerie Saint-Simeon voor de kazen
  • Looza voor het fruitsap

En tot slot natuurlijk heel veel dank voor de vele mensen die ons ook dit jaar gesteund hebben door een ontbijtmand te bestellen!

Schitterend bedrag voor Kom op tegen Kanker

Dan rest ons alleen nog bekend te maken hoeveel al deze ontbijten hebben opgebracht voor Kom op tegen Kanker.
Het grote aantal verkochte manden geeft natuurlijk al een idee dat het meer is dan vorig jaar. Het begint ondertussen misschien een beetje een cliché te worden, maar opnieuw werden onze verwachtingen stevig overtroffen!

De opbrengst voor Kom op tegen Kanker bedroeg maar liefst € 7252,63!!!!

 

Volgende afspraak op 17 maart voor onze Spaghettidag in het d’Erckenteel in Terkoest.